Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 250 g | Gröna Ärtor | |
| Torsk | ||
| 550 g | Torskfilé | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1,5 msk | Fiskfond | |
| 5 dl | Vatten | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Citron | |
| 900 g | Potatis Fast | |
| Sås | ||
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 1,5 msk | Vetemjöl | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 krm | Vitpeppar Malen | |
Hårdkoka äggen: Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka tar det ca 8-10 min tills äggen är klara. Spola dem sedan under kallt vatten.
Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten.
Sås: Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Finhacka rödlöken och skär gurkan i små tärningar. Blanda samman och krydda med en nypa salt.
Torsk: Koka upp vatten och fiskfond i en vid kastrull. Salta fiskbitarna och lägg ner dem i buljongen. Sjud på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med en hålslev och lägg den på ett fat, håll den varm genom att sätta folie över.
Sås: Skala och hacka äggen. Finhacka persiljan. Koka upp såsen och vänd försiktigt ner persilja och ägg. Slå såsen över fisken och servera med kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 474 KCAL 48g Protein 10g Fett 50g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

62,78 kr /kg

30,00 kr /kg

53,25 kr /kg

179,88 kr /kg

54,24 kr /kg

16,48 kr /kg

13,30 kr /l

21,95 kr /st

4,20 kr /st

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

8,98 kr /kg

34,50 kr