Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis- och rotselleripuré | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 krm | Salt | |
500 g | Potatis Mjölig | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Smör | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
400 g | Rotselleri | |
1 l | Vatten | |
Vitlöksstekt svamp | ||
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Smör | |
4 tsk | Kalvfond Buljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
75 g | Sugarsnaps | |
2 msk | Vatten | |
250 g | Skogschampinjoner | |
Helstekt rostas | ||
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Färsk timjan | |
1 msk | Olivolja | |
25 g | Smör | |
750 g | Rostas | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt |
Värm ugnen till 125 grader.
Helstekt rostas: Salta och peppra rostas runt om.
Skala vitlök och krossa lätt.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg ner vitlöken, timjankvistar och smör i stekpannan och stek ytterligare i ca 2-3 min. Ös smöret över köttet.
Lägg över köttet i en ugnsform och häll över vitlök, timjan och smöret från stekpannan. Sätt i en termometer i mitten av köttbiten och stek i ugnen till 60 grader.
Potatis- och rotselleripuré: Skala potatis och rotselleri och skär i bitar. Skala och grovhacka vitlöken.
Fräs vitlöken gyllene i smör i en stor kastrull. Tillsätt potatis och rotselleri och vatten så att det precis täcker. Tillsätt buljong och låt koka under lock i ca 35 min.
Vitlöksstekt svamp: Skär champinjonerna i kvartar. Skala och finhacka vitlöken.
Strimla sugarsnaps och lägg åt sidan.
Fräs svamp och vitlök i smör på medelhög värme. Tillsätt kalvfond, honung och vatten när svampen har vätskat ur. Låt det fräsa ihop och smaka av med salt och peppar. Tillsätt de strimlade sugarsnapsen precis innan servering.
Potatis- och rotselleripuré: Sila av buljongen från potatis och rotsellerin. (Spara gärna buljongen till en god soppa).
Pressa potatis och rotselleri genom en potatispress och tillsätt smör och grädde. Vispa ihop med hjälp av en ballongvisp och smaka av med salt och peppar.
Låt köttet vila i 5 min innan du skär upp det. Servera tillsammans med potatis- och rotselleripuré och vitlöksstekt svamp. Dekorera med lite extra timjankvistar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1