Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 4 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Paprikakrydda | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,75 dl | Grekisk Yoghurt | |
| 4 st | Färsk kycklingfilé | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| Sallad | ||
| 1 st | Gurka | |
| 180 g | Romansallat, (1 st) | |
| 2 st | Pitabröd | |
| 1 nypa | Mynta - färsk | |
| 2 st | Rödlök | |
| 1 st | Grön Paprika | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 2 st | Kvisttomater | |
| Dressing | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Citron | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Vispa ihop yoghurt, olja, tomatpuré och citron. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Skär kycklingfiléerna i två delar på längden. Lägg i en bunke och häll över marinaden. Blanda och låt stå i kylen 2-8 timmar. Låt den inte stå längre än så. Trä upp på spett och grilla 5-7 minuter per sida på medelvärme.
Dela pitabröden och grilla eller värm dem i ugnen så att de blir en aning knapriga men inte stenhårda. Skär i bitar.
Skär salladen och tomater i bitar. Skala gurkan och skär i bitar. Skär löken och paprikan i bitar. Blanda allt i en skål tillsammans med mynta, persilja och pitabröd. Vispa ihop vinägretten och slå över och blanda runt.
Näringsvärde: Kalorier: 414 kcal, Kolhydrater: 23 g, Protein: 33 g, Fett: 20 g
Bild:
Stefan Mattsson/Aftonbladet

44,50 kr /kg

162,16 kr /kg

48,18 kr /kg

70,19 kr /kg

110,83 kr /kg

47,81 kr /kg

269,50 kr /kg

30,00 kr /kg

89,83 kr /kg

21,95 kr /st

71,90 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

863,51 kr /kg

119,75 kr /kg

217,27 kr /kg

1 014,71 kr /kg