Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Deg | ||
1 tsk | Salt Fint | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Rapsolja | |
1,5 dl | Vatten | |
5,5 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
2 krm | Chilipulver | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
2 msk | Rapsolja | |
100 g | Svarta Bönor | |
0,5 tsk | Koriander - torkad | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
300 g | Sötpotatis | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg |
Värm ugnen till 180 grader.
Deg: Häll mjölet i en stor bunke. Gör en grop i mitten och tillsätt salt, olja, vatten och ägg. Blanda samman med händerna och knåda sedan degen mot bakbordet till en slät och jämn deg. Låt degen vila under bakduk i ca 30 minuter.
Fyllning: Skala och tärna sötpotatis smått. Skala och riv vitlök. Blanda samman sötpotatis, vitlök, oregano, spiskummin, mald koriander, chilipulver och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olja. Sila av bönorna och spola i kallt vatten.
Ta ut sötpotatisen och tillsätt lök och bönor på plåten. Rosta i ytterligare 5 min.
Låt blandningen svalna medan du bakar ut degen.
Kavla ut degen till en tjocklek på ca 5 mm. Stansa ut rundlar ca 14 cm i diameter. Lyft upp varje cirkel och lägg på mjölat underlag så att de inte fastnar i bakbordet. Kavla ut överbliven deg och upprepa proceduren. Degen ger minst 10 st cirklar.
Lägg 3 msk fyllning i mitten på varje degplatta. Doppa ett finger i vatten och dra längs kanten på halva plattan. Vik över degplattan så att du får en halvmåne. Tryck ihop kanterna ordentligt och nyp ihop.
Lägg empanadasen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
Baka i ugnen i ca 20-25 min.
Servera gärna med chimichurri.
Bild:
Simon Bajada
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Blad 10g Santa Maria