Senapssill
Mari Bergman

Senapssill

20 minEnkelt
151,70 kr
8 portioner12,13 kr per portion
Klassisk senapssill är enkelt att göra själv på 5-minutersfiléer. Servera på julbordet, till påsk och midsommar. Sillen håller sig i ca 1 vecka i kylskåp.

0,5 stPurjolök
1 dlRapsolja
1 dlSenap Skånsk
1 stDill - färsk
1 krmSalt Fint
430 g5-minuterssill
2 tskVitvinsvinäger
1 dlSenap Ljus
1 krmSvartpeppar
1,5 dlFarinsocker
Instruktioner
1

Skär sillfiléerna i mindre bitar och låt dem rinna av.

2

Blanda ihop senap, farinsocker och vinäger i en bunke. Vispa droppvis ner oljan.

3

Finhacka dill och purjolök.

4

Tillsätt sill, dill och purjolök i senapskrämen och smaka av med salt och peppar.

Bild:

Simon Bajada