Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Blomkål | ||
| 2 st | Blomkål Färsk | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 100 g | Smör | |
| 1 tsk | Fänkål Krydda | |
| 1 tsk | Kanel Malen | |
| 1,5 tsk | Salt | |
| 2 tsk | Kummin hel | |
| Topping | ||
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Citron | |
| 2 skiva | Kavring | |
| 2 msk | Smör | |
Värm ugnen till 175 grader.
Blomkål: Ta bort de grövsta bladen runt blomkålen. Lägg blomkålen i en ugnsfast form.
Skala vitlök. Mixa samman smör, vitlök, fänkålsfrön, gurkmeja, hela kumminfrön, kanel, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålen med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.
Topping: Tärna kavringen och stek tärningarna gyllene i smör. Häll över brödet på hushållspapper och låt svalna. Mixa kavringen med persilja till ett smul i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal.
Ta ut blomkålen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Strö över brödsmulet och skär blomkålen i skivor vid servering.
Bild:
Nurlan Emir

35,80 kr /kg

1 192,31 kr /kg

21,95 kr /st

54,24 kr /kg

58,38 kr /kg

34,50 kr

953,13 kr /kg

217,27 kr /kg

145,00 kr /kg

32,95 kr

29,17 kr /kg

678,00 kr /kg