Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk wok i röd curry
Mari Bergman

Vegansk wok i röd curry

30 minEnkelt
163,85 kr
4 portioner 34,10 kr per portion
En wok med härliga smaker av chili, röd curry, thaibasilika och kokosmjölk. Woken är vegansk och passar lika bra till vardag som till helg.
Ingredienser
Wok
2 klyftaVitlök Vanlig
400 mlKokosmjölk
1 tskChiliflakes
400 gTofu
1 krmSvartpeppar Malen
450 gWokmix Fryst
1 mskRapsolja
2 mskMajsstärkelse
1 stThaibasilika
2 mskJapansk soja
2 mskRöd Currypasta
1 tskSalt
Tillbehör
1 stLime
60 gSalladslök
150 gBasmatiris
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Wok: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner tofubitarna och vänd runt ordentligt.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.

5

Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök.

6

Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.

7

Tillbehör: Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.

8

Toppa woken med tofubitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.

Näringsvärde: 706 kcal, 25 g protein, 38 g fett, 64 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir