Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Wok | ||
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 400 g | Tofu | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 450 g | Wokmix Fryst | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2 msk | Majsstärkelse | |
| 1 st | Thaibasilika | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 2 msk | Röd Currypasta | |
| 1 tsk | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Lime | |
| 60 g | Salladslök | |
| 150 g | Basmatiris | |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Wok: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner tofubitarna och vänd runt ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.
Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök.
Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.
Toppa woken med tofubitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.
Näringsvärde: 706 kcal, 25 g protein, 38 g fett, 64 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

51,80 kr /l

76,25 kr /kg

74,44 kr /kg

1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
26,95 kr /st

263,18 kr /kg

42,02 kr /kg

71,19 kr /kg

217,27 kr /kg

1 355,36 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

57,38 kr /kg

296,67 kr /l

29,17 kr /kg

59,95 kr