Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 msk | Citron | |
| 225 g | Mjukt tunnbröd | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 st | Krispsallat | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| Frasig fisk | ||
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 3 dl | Panko | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 krm | Salt | |
| Potatisstomp | ||
| 25 g | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 50 g | Parmesanost | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Potatis Fast | |
Potatisstomp: Skala och koka potatisen mjuk.
Frasig fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra efter smak. Knäck äggen i en djup skål och vispa ihop lite lätt med en gaffel. Vänd fiskbitarna först i äggen och rulla sedan i ströbrödet. Stek fisken ca 2-3 min på båda sidor i smör och olja på medelhög värme.
Tillbehör: Skölj salladsblad och skölj och strimla gurka och paprika. Skär citronen i klyftor.
Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och riven parmesanost till potatisen. Mosa ihop till ett grovt stomp med en gaffel och smaka av med salt och peppar.
Montering: Lägg ut tunnbröden på en skärbräda. Lägg på salladsblad och fortsätt med stomp, frasig fisk, strimlad gurka och paprika. Pressa över lite citron och vik ihop.
Bild:
Johanna Wikström

54,24 kr /kg

68,00 kr /kg

62,78 kr /kg

108,86 kr /kg

56,90 kr /kg

179,88 kr /kg

124,75 kr /kg

4,20 kr /st

473,00 kr /kg

22,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg