Gå vidare till huvudinnehåll
Pizzasallad
Malin Andersson

Pizzasallad

20 minEnkelt
26,95 kr
6 portioner 4,50 kr per portion
Klassisk pizzasallad som är lika god till pizzan som till grillat eller kanske till en varm smörgås? Pizzasalladen är som godast då den fått stå ett tag, gärna ett dygn i kylen.

1 mskVitvinsvinäger
500 gVitkål
2 tskStrösocker
2 mskÄttika
0,5 tskSvartpeppar Malen
2,5 mskRapsolja
0,5 tskTorkad oregano
Instruktioner
1

Hyvla eller strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller hushållsassistent.

2

Sätt kålen i ett durkslag i vasken.

3

Koka upp vatten och häll över kålen (vi upprepade proceduren och hällde över kokande vatten från vattenkokaren två gånger) så att den blir lite mjukare. Låt kålen svalna.

4

Blanda ihop övriga ingredienser i en stor bunke och rör sedan ner vitkålen då den svalnat, blanda ordentligt.

5

Låt stå i kylen, gärna ett dygn innan servering. Pizzasalladen håller sig bra i kylen flera dagar.

Variera pizzasalladen genom att hacka ned lite rödlök eller några strimlor grillad paprika.

Bild:

Kerstin Eriksson