Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad rödlök | ||
1,5 dl | Vatten | |
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
Halloumiburgare | ||
2 st | Avokado | |
400 g | Halloumi | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
150 g | Romansallat, ca 1/4 | |
1 msk | Olivolja | |
Dressing | ||
62,5 g | Salladslök | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Salt | |
80 g | Soltorkade Tomater | |
Coleslaw | ||
200 g | Vanliga morötter | |
300 g | Vitkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Citron | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Vit balsamvinäger |
Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.
Picklad rödlök: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop vatten, ättika, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 1-24 timmar. Löken håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.
Dressing: Finhacka de soltorkade tomaterna och skölj och finstrimla salladslöken. Blanda i en skål med creme fraiche och chiliflakes. Smaka av med salt.
Coleslaw: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, honung, balsamvinäger och creme fraiche. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Halloumiburgare: Dela varje halloumi i två bitar så att du får 4 st tjocka skivor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna gyllene på båda sidor.
Värm bröden i ugnen. Skär avokadon i skivor och skölj salladsbladen.
Montera ihop burgarna med salladsblad, halloumiskiva, avokado, dressing och toppa med picklad rödlök. Servera tillsammans med coleslaw vid sidan om.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 891 kcal, 34 g protein, 57 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel