Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttfärslimpa | ||
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 0,5 dl | Ströbröd | |
| 1,5 dl | Standardmjölk | |
| 1,3 tsk | Salt | |
| 2 tsk | Rosmarin - torkad | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 st | Gul lök | |
| Sås | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Kalvfond Buljong | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Vetemjöl | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 0,3 tsk | Rödvinsvinäger | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| Tillbehör | ||
| 300 g | Gröna Ärtor | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 1 dl | Gelé Svartvinbär | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Köttfärslimpa: Blanda ihop mjölk, ströbröd, timjan, rosmarin, salt och peppar i en bunke och låt det svälla i 5 min.
Skala och finhacka lök. Tillsätt lök, tomatpuré och ägg till ströbrödsblandningen och vispa ihop. Tillsätt nötfärsen och blanda om ordentligt.
Forma 1 stor färslimpa (tar ca 35 min i ugnen) eller 2 lite mindre färslimpor (tar ca 25 min) och lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
Sås: Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt resten av grädden, köttfond, soja och rödvinsvinäger. Låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten och sjud ärterna i ca 1 min.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé.
Näringsvärde: 860 kcal. 37 g protein, 52 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

153,00 kr /kg

13,97 kr /l

4,20 kr /st

19,67 kr /kg

69,00 kr /l

53,25 kr /kg

16,48 kr /kg

49,88 kr /kg

34,50 kr

119,75 kr /kg

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

29,95 kr

33,95 kr

230,56 kr /l

8,98 kr /kg

139,80 kr /l

296,67 kr /l