Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttfärsbollar | ||
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 st | Ägg | |
| 0,5 tsk | Provencalska Örter | |
| 2 msk | Mjölk | |
| Tomatsås | ||
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 1 tsk | Provencalska Örter | |
| 800 g | Finkrossade Tomater Basilika | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| Tillbehör | ||
| 400 g | Tagliatelle | |
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till pastan.
Köttfärsbollar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Tillsätt ägg, mjölk, örtkrydda, salt och svartpeppar. Forma till lagom stora köttbullar. Ca 20 st.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några min utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger och örtkrydda och fräs under omrörning i 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, vatten, lagerblad, grönsaksbuljong och socker. Koka ihop några min och smaka av med salt och peppar.
Stek köttbullarna i en stekpanna i olja så att de får en fin stekyta. Tillsätt tomatsåsen i pannan och sjud på svag värme under lock i 10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttbullarna i tomatsåsen. Servera direkt ur stekpannan.
Bild:
Nurlan Emir

153,00 kr /kg

3,25 kr /st

1 386,11 kr /kg

15,97 kr /l

19,67 kr /kg

39,74 kr /kg

59,90 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

119,75 kr /kg

3 737,50 kr /kg

22,50 kr /kg

131,90 kr /l

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg