Pho med räkor
Frida Åstrand Melin och Mari Bergman

Pho med räkor

30 minEnkelt
779,20 kr
4 portioner118,92 kr per portion
Pho är Vietnams nationalrätt – en nudelsoppa som ofta baseras på ox- eller kycklingfond. En äkta Pho innehåller risnudlar, vårlök, ingefära och koriander. Dess karaktäristiska smak kommer framförallt från fisksåsen Nuoc mam, men andra vanliga ingredienser är vitlök och chili. Beroende på var i Vietnam du befinner dig kan dess ingredienser variera, men en sak är säker – Pho förblir en riktig klassiker Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Nudlar, grönsaker, räkor
250 gShiitake-svamp
0,5 stPurjolök
500 gHandskalade Räkor
250 gGlasnudlar
1 stLime
300 gPak choi
180 gBöngroddar
Buljong
20 gCitrongräs Färsk
2,5 mskFisksås - Asiatisk
1 lVatten
1 stChilipeppar Röd
1 mskOlivolja
1 mskFärsk ingefära, riven
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskGrönsaksbuljong
2 mskTamarisoja
Topping
1 stChilipeppar Röd
1 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök och chili någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.

3

Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten och sätt åt sidan.

4

Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvamp. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.

5

Buljong: Smaka av buljongen med limesaft och ev lite mer salt.

6

Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsaker och toppa med räkor, böngroddar, koriander och skivad röd chili.

Näringsvärde: 472 kcal, 37 g protein, 5 g fett, 66 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir