Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Gryta | ||
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 300 g | Salladskål | |
| 2 msk | Färsk ingefära | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 270 g | Tofu | |
| Picklad gurka | ||
| 1 tsk | Färsk ingefära | |
| 1 msk | Vatten | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 tsk | Flingsalt | |
| Rostad blomkål | ||
| 1 st | Blomkål Färsk | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris, (4 port) | |
Värm ugnen till 200 grader.
Picklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, honung, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.
Rostad blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Gryta: Skala och riv ingefära och vitlök. Tärna tofun och paprikan. Strimla salladskålen.
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok och stek ingefära, vitlök, tofu, paprika och salladskål på medelhög-hög värme under omrörning i ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt grytan puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp grytan i djupa tallrikar. Toppa med rostad blomkål och servera tillsammans med ris och picklad gurka.
Näringsvärde: 664 kcal, 19 g protein, 35 g fett, 65 g kolhydrater
Bild:
Emma Mattsson

61,67 kr /kg

75,80 kr /l

37,44 kr /kg

139,75 kr /kg

76,25 kr /kg

62,78 kr /kg

38,95 kr

40,56 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

296,67 kr /l

34,50 kr

139,80 kr /l

111,90 kr /kg

167,80 kr /kg

59,95 kr /kg