Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb blåbärscheesecake i glas
Carina Hejde

Snabb blåbärscheesecake i glas

15 minEnkelt
147,25 kr
4 portioner 23,07 kr per portion
En snabb och enkel dessert som är perfekt att servera efter en god middag. De marinerade blåbären och färskostkrämen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.

Marinerade blåbär
225 gBlåbär Fryst
1 stCitron
0,5 dlStrösocker
Färskostkräm
1 stCitron
200 gFärskost Naturell
1,5 dlVispgrädde
0,5 dlStrösocker
1 tskVaniljsocker
Montering
150 gDigestive original
Instruktioner
1

Färskostkräm: Vispa ihop färskost, grädde, socker och vaniljsocker till en fluffig kräm. Riv ner citronskal och blanda om försiktigt.

2

Blanda blåbär, citronsaft och socker i en skål. Rör om då och då tills blåbären tinar och sockret smälter.

3

Krossa digestivekexen till smulor.

4

Varva kex, färskostkräm och blåbär i glas. Dekorera eventuellt med lite mynta och servera!

Bild:

Nurlan Emir