Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 200 g | Rårörda Lingon | |
| Potatismos | ||
| 2 dl | Mjölk standard | |
| 800 g | Potatis fast | |
| 50 g | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| Köttbullar | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 msk | Smör | |
| 1,5 msk | Kalvfond Buljong | |
| 1 st | Gul lök | |
| 2 krm | Kryddpeppar Malen | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1,5 dl | Mjölk standard | |
| 400 g | Blandfärs | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 dl | Ströbröd | |
| Inlagd gurka | ||
| 0,5 dl | Ättiksprit | |
| 0,5 dl | Strösocker | |
| 1,5 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Gurka | |
Inlagd gurka: Skiva gurkan tunt och lägg den i en skål. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och slå sedan lagen över gurkan. Låt dra i ca 1 tim.
Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Köttbullar: Skala och finhacka lök och stek den mjuk i smör i en panna.
Vispa samman ströbröd, mjölk, ägg, kalvfond och senap i en skål och låt svälla i 5 min.
Tillsätt färs, stekt lök, salt, peppar och kryddpeppar i skålen och blanda om till en jämn smet.
Rulla medelstora köttbullar och lägg dem på en ren skärbräda. Stek köttbullarna runt om i olja och smör i ca 6-7 min.
Potatismos: Sila av potatisvattnet och tillsätt mjölk och smör till den kokta potatisen. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med potatismos, inlagd gurka och rårörda lingon.
Näringsvärde: 886 kcal, 34 g protein, 46 g fett, 83 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

105,52 kr /kg

13,97 kr /l

15,48 kr /kg

19,75 kr /kg

110,00 kr /kg

3,25 kr /st

81,30 kr /kg

145,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
623,75 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

153,26 kr /kg

44,88 kr /kg

20,50 kr /l

22,95 kr /kg

