Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 250 g | Haricot Verts Fryst | |
| 4 klyfta | Citron | |
| 750 g | Potatis Fast | |
| Fiskgratäng | ||
| 2 msk | Vetemjöl | |
| 1 tsk | Curry | |
| 0,5 st | Citron | |
| 500 g | Torskfilé Fryst | |
| 3 dl | Standardmjölk | |
| 3 msk | Smör | |
| 1 st | Vanliga Tomater | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Dragon - torkad | |
| 2 msk | Fiskfond | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (Koka gärna 500 gram extra potatis till recept
Fiskgratäng: Smält smöret i en kastrull och rör ut vetemjölet. Späd med mjölk lite i taget så att det inte klumpar sig. Tillsätt grädde, buljong, curry och dragon. Låt såsen sjuda 5 min.
)
Känn efter så att det inte är några ben i fisken. Salta och peppra efter smak på båda sidor och lägg fisken i en ugnsfast form. Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över fisken.
Smaksätt såsen med citronsaft. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Koka morötterna i ca 3-4 min. Tillred bönorna enligt anvisning på förpackningen eller värm dem lite lätt tillsammans med morötterna. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Skär resten av citronen i klyftor.
Pressa potatisen genom en potatispress om du vill ha pressad potatis till.
Servera fiskgratängen med pressad potatis, morötter, bönor och en citronklyfta.
Näringsvärde: Kcal: 514 Fett: 20 g Protein: 37 g Kolhydrater: 55 g
Bild:
Linnea Swärd

13,95 kr /kg

42,11 kr /kg

54,24 kr /kg

16,48 kr /kg

179,88 kr /kg

13,97 kr /l

73,90 kr /kg

69,00 kr /l

8,98 kr /kg

31,95 kr

145,00 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

33,95 kr

230,56 kr /l