Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Salsa | ||
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 st | Avokado | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 st | Kvisttomater | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 0,5 st | Citron | |
| Tillbehör | ||
| 480 g | Pitabröd | |
| 100 g | Salladsmix | |
| Burgare | ||
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 380 g | Svarta Bönor | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 380 g | Kidneybönor | |
| 1 msk | Potatismjöl | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Bakpulver | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Burgare: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och grovhacka lök och vitlök. Mixa samman bönor och lök med bakpulver, potatismjöl, spiskummin, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Forma 4 st burgare med vattensköljda händer och lägg i en smord ugnsfast form. Pensla lite olja över burgarna och sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och bönburgare. Ät och njut.
Näringsvärde: Kcal: 522 kcal, 22 g protein, 14 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

56,90 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

30,00 kr /kg

109,90 kr /kg

21,95 kr /st

54,24 kr /kg

47,81 kr /kg

2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

84,78 kr /kg

63,04 kr /kg

19,67 kr /kg

111,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

43,90 kr /kg

30,50 kr

77,78 kr /kg