Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kronärtskockspotatis | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
2 msk | Kapris | |
800 g | Potatis | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
290 g | Marinerad Kronärtskocka | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron | |
Skinkschnitzel | ||
600 g | Fläskkotlett | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör |
Kronärtskockspotatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skala och finhacka löken och skölj och finhacka persiljan. Lägg i en bunke och tillsätt kronärtskockorna med oljan, kapris, citronskal och citronsaft.
Skinkschnitzel: Skär fläskkotletten i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg varje köttskiva i en plastpåse på en skärbräda och banka ut dem tunt med en köttklubba eller baksidan av en tung kastrull. Salta och peppra på båda sidor.
Kronärtskockspotatis: Häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Skär dem sedan i klyftor och tillsätt till kronärtskocksblandningen. Smaka av med salt och peppar.
Skinkschnitzel: Hetta upp lite olja och smör och stek köttskivorna på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida tills de är helt genomstekta.
Servera skinkschnitzlarna tillsammans med kronärtskockspotatisen.
Näringsvärde: Kcal: 493, Protein: 36 g, Fett: 22 g, Kolhydrater: 35 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla