Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Edamamepesto | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
| 250 g | Edamamebönor | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| Pommes | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Bakpotatis | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| Halloumiburgare | ||
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 st | Gemsallad | |
| 2 st | Avokado | |
| 400 g | Halloumi | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 20 g | Mandlar rostade | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 270 g | Korvbröd | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pommes: Skölj bakpotatisen och skär den sedan i pommesfrittesstora stavar. Lägg stavarna i en bunke och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och lägg ut stavarna med mellanrum på en bakplåtsklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 30-35 min.
Edamamepesto: Mixa samman tinade sojabönor, koriander, mynta, finhackad chilipeppar och olja med hjälp av en stavmixer. Tillsätt salt, honung och citronskal- och saft.
Halloumiburgare: Skär halloumin i 16 st bitar. Skölj och skiva gurka och skölj och dra loss salladsblad. Skär avokado i tunna skivor.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumibitarna gyllenbruna.
Montering: Fyll korvbröden med salladsblad, pesto, gurkskivor, avokadoskivor och halloumibitar. Toppa med lite yoghurt och strö över hackade mandlar. Servera tillsammans med pommes.
Näringsvärde: 783 kcal. 32 g protein, 46 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

54,24 kr /kg

269,50 kr /kg

198,00 kr /kg

79,80 kr /kg

269,50 kr /kg

46,50 kr /kg

44,50 kr /kg

78,96 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

162,50 kr /kg

62,78 kr /kg

559,60 kr /kg

102,68 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

0,83 kr /st
