Skogssvampslasagne med lufttorkad skinka och oregano
Kokbok

Skogssvampslasagne med lufttorkad skinka och oregano

50 minEnkelt
463,40 kr
4 portioner66,59 kr per portion
Läcker lasagne med svamp och prosciutto. Använd helst färsk svamp! Fler lasagnerecept: Auberginelasagne, Lasagne med zucchini

500 gFärska lasagneplattor
1 stCitron
50 gParmesanost
2 mskVetemjöl
30 gKarl-Johan Svamp Torkad
1 stOregano - färsk
3 stSchalottenlök
1 stVanliga morötter
1 klyftaVitlök Färsk
250 gProsciutto
9 dlStandardmjölk
1 mskMat & Bak Smör
1 stSalladslök
10 gKantareller Torkade
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180°C. Rensa, borsta och skiva svampen.

2

Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite olivolja och stek en yta på svampen. Tillsätt smör och 2 av schalottenlökarna (finhackade) och stek ytterligare 30 sek, smaka av med salt och peppar. Stek svampen i omgångar så att den inte börjar koka!

3

Svetta den fintärnade moroten, den sista schalottenlöken och finhackad vitlök i smöret, tillsätt mjölet och rör om.

4

Häll i mjölk och grädde, sjud tills all mjölsmak är borta, ca 10 min. Tillsätt riven parmesan och smaka av med citronjuice, salt och peppar.

5

Varva lasagneplattor, sås, stekt svamp, skinka och oregano. Avsluta med sås och baka i ugn ca 20 min tills den är gratinerad och lasagneplattorna är mjuka, men lite al dente. Toppa med nystekt svamp, vårlök och oregano.

Bild:

jakob Fridholm