Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Färska lasagneplattor | |
1 st | Citron | |
50 g | Parmesanost | |
2 msk | Vetemjöl | |
30 g | Karl-Johan Svamp Torkad | |
1 st | Oregano - färsk | |
3 st | Schalottenlök | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
250 g | Prosciutto | |
9 dl | Standardmjölk | |
1 msk | Smör | |
1 st | Salladslök | |
10 g | Kantareller Torkade | |
3 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 180°C. Rensa, borsta och skiva svampen.
Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite olivolja och stek en yta på svampen. Tillsätt smör och 2 av schalottenlökarna (finhackade) och stek ytterligare 30 sek, smaka av med salt och peppar. Stek svampen i omgångar så att den inte börjar koka!
Svetta den fintärnade moroten, den sista schalottenlöken och finhackad vitlök i smöret, tillsätt mjölet och rör om.
Häll i mjölk och grädde, sjud tills all mjölsmak är borta, ca 10 min. Tillsätt riven parmesan och smaka av med citronjuice, salt och peppar.
Varva lasagneplattor, sås, stekt svamp, skinka och oregano. Avsluta med sås och baka i ugn ca 20 min tills den är gratinerad och lasagneplattorna är mjuka, men lite al dente. Toppa med nystekt svamp, vårlök och oregano.
Bild:
jakob Fridholm
2 Karl Johan Svamp Torkad La Gustosa
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kantareller Torkade Björnmat