Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kallrörd bea | ||
0,5 dl | Vatten | |
2,5 dl | Rapsolja | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
0,25 st | Fransk dragon, (2 msk) | |
0,5 dl | Vitvinsvinäger | |
3 st | Ägg | |
2 st | Schalottenlök | |
1 tsk | Körvel | |
Salviastekt lök | ||
50 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 st | Purjolök | |
2 st | Gul lök | |
50 g | Smör | |
0,5 st | Salvia - färsk | |
1 krm | Salt Fint | |
2 st | Rödlök | |
Kålrabbi | ||
1 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Panko | |
50 g | Smör | |
4 st | Kålrabbi | |
1 msk | Olivolja | |
4 krm | Svartpeppar Hel |
Värm ugnen till 200 grader.
Kålrabbisteak: Skala kålrabbin och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta och peppra. Lägg en bit smör över varje kålrabbi och sätt in i ugnen i 30 min.
Kall bearnaisesås: Finhacka schalottenlöken och lägg den i en liten kastrull tillsammans med vinäger, vatten och krossad svartpeppar. Koka tills mindre än hälften återstår av vätskan. Häll över i en hög mixerkanna och låt svalna.
Tillsätt äggulor och mixa samman medan du tillsätter oljan i en tunn stråle. Mixa tills du får en slät majonnäs. Häll över majonnäsen i en skål och tillsätt finhackad dragon och körvel. Smaka av med salt och peppar.
Lök: Skölj purjolöken och skala gul och rödlök. Skär purjolöken i strimlor på längden och klyfta gul lök och rödlök. Repa av grönkålsblad från stjälkarna.
Kålrabbisteak: Ta ut kålrabbin ur ugnen och ös lite av fettet från formen över kålrabbin. Strö över panko och rosta ytterligare i 15 min.
Lök: Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och grönkål med salviablad på medelhög-hög värme i ca 5 min. Löken ska bli glansig och lätt gyllene. Krydda med lite salt och peppar efter smak.
Servera kålrabbisteaken med den salviastekta löken och kall bearnaisesås.
Bild:
Fabian Björnstjerna
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini