Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pasta | ||
| 1 st | Dill - färsk | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 1 krm | Salt | |
| 125 g | Soltorkade Tomater | |
| 350 g | Spaghetti | |
| 1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 st | Citron | |
| Blomkålssås | ||
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 1 dl | Mellanmjölk | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 225 g | Blomkål | |
| 2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Blomkålssås: Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde, mixa till en slät sås tillsammans med olivolja, smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
Pasta: Skär ner den tinade laxen i lagom stora kuber, blanda laxkuber, avrunna soltorkade tomater och hackade örter i en skål och blanda runt med 1 msk olivolja, citronsaften och en nypa salt.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
Blanda ner blomkålssåsen i pastan, vänd nu runt försiktigt i grytan så att allt blandas och toppa med lax-tomatblandningen. Sätt på ett lock och låt sjuda upp försiktigt i ca 3-4 minuter tills laxen känns färdig.
Näringsvärde: 783 kcal, 40 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

697,50 kr /kg

179,67 kr /kg

199,88 kr /kg

225,48 kr /kg

25,95 kr /kg

54,24 kr /kg

69,00 kr /l

24,95 kr /l

38,95 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

217,27 kr /kg

34,50 kr