Gå vidare till huvudinnehåll
Fikon- och ädelostpaj
Mari Bergman

Fikon- och ädelostpaj

1 tEnkelt
276,20 kr
8 portioner 20,41 kr per portion
En smakrik paj med ädelost som toppas med färska fikon, päron och valnötter. Ett gott inslag på julbordet eller som huvudrätt tillsammans med en sallad.

Topping
4 stFikon Färska
1 stPäron
50 gValnötter
Fyllning
3 dlVispgrädde
100 gTorkade Fikon
3 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
200 gÄdelost
6 stÄgg
Pajskal
230 gSmördeg
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.

3

Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.

4

Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.

Bild:

Nurlan Emir