Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Småbröd - ca 20 stycken | ||
2,5 dl | Standardmjölk | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
6 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
25 g | Smör | |
1 msk | Strösocker | |
Kräftröra | ||
0,2 st | Huvudsallat | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Salladslök | |
2 msk | Citron | |
200 g | Kräftstjärtar | |
2 dl | Majonnäs |
Smula ned jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen, häll ned mjölken och värm till ljummet, ca 37 grader.
Hacka kräftstjärtarna grovt. Finhacka salladslöken.
Lös upp jästen med lite av degvätskan och blanda sedan ner resten av degvätskan, salt, strösocker och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronjuice.
Knåda degen ca 10 minuter och låt sedan jäsa 45 minuter.
Halvera bröden och placera ett litet salladsblad på varje bottendel. Klicka på ca 1-2 tsk av kräftröran och lägg på locket.
Tryck ut degen på mjölat bakbord och stansa ut bitar med hjälp av ett litet glas, alternativt dela degen i ca 20 små bitar och rulla till småbröd.
Placera ut bröden på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader under tiden.
Grädda bröden i ugnen ca 10-12 minuter tills de fått fin färg. Vill du ha glansiga bröd kan du pensla med uppvispat ägg innan gräddning.
Kräftröra:
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria