Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzasallad | ||
1 msk | Citron | |
500 g | Vitkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
200 g | Vanliga morötter | |
Pizza | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Spenat Blad | |
1 st | Pizzadeg | |
300 g | Potatis Fast | |
125 g | Riven Ost | |
200 g | Rimmad Lax | |
0,5 st | Gul lök | |
2 msk | Citron | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pizza: Skala potatisen och skär i ½ cm tjocka skivor. Koka i saltat vatten ca 5 min tills de känns mjuka men ej genomkokta. Häll av vattnet och låt potatisen kallna lite.
Skala och strimla löken. Rulla ut pizzadegen och kavla ut den så att den blir större och tunnare. Bred creme fraiche jämt över degen och fördela riven ost, potatisskivor och lök över. Toppa med laxskivor och grädda i ugnen ca 15 min tills pizzan är genombakad och fått fin färg. Skölj spenat och citron. Riv skalet av citronen.
Pizzasallad: Strimla vitkålen och skala och riv morötterna. Blanda i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt och peppar efter smak.
Toppa den färdiggräddade pizzan med citronskal, spenat och lite extra svartpeppar för dem som vill ha.
Näringsvärde: 768 kcal, 31 g protein, 35 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
2 Rimmad Laxfilé Skivad ASC 100g Korshags