Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
250 g | Mozzarellaost | |
400 g | Tortiglioni | |
70 g | Färsk bladspenat | |
140 g | Bacon Skivat | |
Ärtpesto | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Riven Parmesanost | |
1 dl | Olivolja |
Koka ärtorna enligt förpackningens anvisningar. Mixa 3 dl av de kokta ärtorna med pressade vitlöksklyftor, riven parmesanost och olivolja, lite i taget och till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Skär eller klipp baconskivorna i mindre bitar och stek knapriga i en stekpanna utan fett. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
Häll av pastan och blanda med ärtpeston i en stor skål. Smaka ev. av med mer salt och peppar. Tillsätt de resterande ärtorna och riv ner mozzarellaostarna i mindre bitar. Vänd ner spenatbladen och garnera med knaperstekt bacon.
INFO! De känns ibland så vanliga att vi nästan glömmer hur fantastiska de är, men gröna ärtor är både gott och nyttigt! Ärtorna innehåller rejält med fibrer samtidigt som de är en av de mest proteinrika i växtriket. Dessutom förser de vårt blod med järn, som behövs för att transportera ut syre tilltill kroppens alla muskler. Av ärtor blir du både mätt och pigg!
2 Mozzarella 125g Michelangelo
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria