Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pestobollar | ||
| 75 g | Pesto Grön | |
| 250 g | Nötfärs | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Vitlöksrostad pumpasallad | ||
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Butternutpumpa | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Huvudsallat | |
| 0,5 dl | Quinoa | |
| Dipp | ||
| 0,5 msk | Citron, (tillsätt efter smak) | |
| 0,5 krm | Salt | |
| 0,5 tsk | Sambal Oelek | |
| 100 ml | Havrefraiche | |
| Dressing | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Citron, (tillsätt efter smak) | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 dl | Olivolja | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vitlöksrostad pumpasallad: Skala och dela pumpan i mindre bitar. Skala och riv vitlök och blanda samman pumpa, vitlök och olja. Lägg på en plåt och ugnsrosta i 25-30 min.
Koka grynet enligt anvisningar på förpackningen.
Dressing: Blanda ihop olivolja, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.
Dipp: Blanda ihop havrefraiche, skal och saft från citron, sambal oelek och salt.
Pestobollar: Blanda färsen med pesto, salt och svartpeppar. Rulla 8 stycken bollar. Stek bollarna i olja i ca 5-7 minuter tills de är genomstekta.
Vitlöksrostad pumpasallad: Skölja och dela salladen och cocktailtomaterna. Blanda med det kokta grynet, butternutpumpa. Ringla över dressingen.
Servera pestobollarna med den vitlöksrostade pumpasalladen och dipp.
Näringsvärde: 850 kcal. 29 g protein, 69 g fett, 30 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson

210,26 kr /kg

144,00 kr /kg

26,08 kr /kg

29,95 kr

193,44 kr /kg

101,90 kr /kg

48,18 kr /kg

179,75 kr /kg

102,50 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

217,27 kr /kg
