Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,33 st | Salladskål | |
1 msk | Olivolja | |
3 st | Äpplen | |
1 msk | Smör | |
0,5 st | Zucchini | |
4 dl | Kamut | |
900 g | Kycklingfile | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Hönsbuljong | |
2,5 tsk | Curry | |
3 st | Kvisttomater |
Koka kamutvete enligt förpackningens anvisningar
Kyckling: Skölj, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Byt eller diska skärbrädan och kniven. Skär sedan kycklingfiléerna i små bitar.
Hetta upp en gryta med lite smör. Lägg i äppelbitarna och sänk till medelhög värme. Stek äpplena i 5 minuter och lägg sedan ner kycklingbitarna och krydda med curry.
Smula över buljongen och häll på grädde, rör om, koka upp och sänk sedan värmen. Låt kycklingen och äpplen småkoka på låg värme under lock i ca 15 minuter tills kycklingen är helt genomkokt. Skär i en av de största bitarna för att kontrollera.
Sallad: Skölj alla grönsaker. Skär salladskålen och skiva eller tärna tomat och zucchini. Lägg grönsakerna i en skål och droppa över vinäger och olja.
Servera currykycklingen med kamutvete och tomatsallad.
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta