Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostad morotssoppa | ||
600 g | Vanliga morötter | |
2 tsk | Fänkål Krydda | |
2 st | Fänkål Färsk | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 l | Vatten | |
1 dl | Havrebaserad matlagning | |
3 st | Apelsin | |
1 st | Gul lök | |
50 g | Krasse | |
Tillbehör | ||
400 g | Baguette | |
Örtkräm | ||
1 dl | Gräddfil | |
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
1 tsk | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 225 grader
Rostad morotssoppa: Skala och grovhacka gul lök. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Halvera fänkålshuvudena och skär bort den hårda roten. Hacka dem grovt. Blanda lök, morötter och fänkål på en plåt. Ringla över olivolja och rosta i ugnen ca 20 minuter tills grönsakerna har fått fin färg. Rör om då och då.
Ta ut grönsakerna och häll ner i en stor kastrull. (Sänk ugnsvärmen till 200 grader.) Tillsätt vatten, saft från tre apelsiner, buljongtärningar och stötta fänkålsfrön. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
Tillsätt grädde och mixa allt till en slät soppa med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Örtkräm: Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Lägg bönorna i en matberedare tillsammans med gräddfil, finhackad persilja, honung, citronsaft samt salt och peppar efter smak. Mixa till en slät kräm. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
Häll upp den rostade morotssoppan i skålar. Toppa med klippt smörgåskrasse. Servera varmt surdegsbröd med dillkräm till.
Näringsvärde: 555 kcal, 19 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Linus Hallgren
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel