Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Bulgur | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| Tzatziki | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 85 g | Citron, (0,5 st) | |
| Färsbiffar | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 1 msk | Smör | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 85 g | Citron, (0,5 st) | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Färsbiffar: Lägg färsen i en bunke och pressa i vitlök. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Tillsätt yoghurten och rivet skal av en ½ tvättad citron. Blanda om ordentligt. Forma 4 stora eller 8 små biffar.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna ca 3 min på båda sidor. Sänk värmen och låt de sedan bli klara i pannan. Eller grilla på utegrillen.
Tillbehör: Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
Tzatziki: Skala och grovriv gurkan. Lägg gurkrivet i en sil och pressa ur vätskan ordentligt med händerna. Blanda gurkan med yoghurt i en skål och pressa i vitlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och lägg dem i en skål.
Servera färsbiffarna med bulgur, tzatziki och tomater.
Bild:
Linnea Swärd

31,95 kr /kg

143,80 kr /kg

49,90 kr /kg

62,78 kr /kg

54,24 kr /kg

76,50 kr

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg

924,24 kr /kg