Pulled pork

Pulled pork

6 tEnkelt
211,75 kr
4 portioner25,08 kr per portion
Pulled pork som ugnslagats länge på låg temperatur ramlar fullkomligen sönder när den är klar. "Pulled" syftar på att du drar isär köttet med två gafflar, till möra, trådiga bitar. Använd en läsk med colasmak, t.ex Coca-Cola eller Pepsi.

1 mskChipotle
1 tskKoriander - torkad
2 dlLäsk liten
2 mskJapansk soja
1 mskSpiskummin
1 stChilipeppar Röd
2 dlLättöl max 2,8 %
800 gFläskkarré
1 stGul lök
5 klyftaVitlök Vanlig
4 mskTomatpuré
1 mskSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125 grader. Om du använder hel chipotle, blötlägg den i lite hett vatten i 20 minuter. Ta sedan upp och finhacka. Finhacka även den färska chilin.

2

Blanda ihop alla torra kryddor med chili, chipotlechili, tomatpuré och soja. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Smörj in köttet noga med pastan. Skala och grovhacka den gula löken.

3

Äger du en gryta med ugnståligt lock så placerar du köttet och löken i den, häller över Coca-Cola, öl och eventuellt whisky och sätter på locket. Annars gör du så här: Lägg ut två rejäl bitar aluminiumfolie i en ugnsfast form och forma som en skål, så tät som möjligt. Placera köttet i mitten och löken runt om, och häll på Coca- Cola, öl och eventuellt whisky. Det gör inget om det läcker ut lite, se bara till att det mesta av vätskan stannar kvar. Förslut sedan paketet.

4

Ställ in köttet i ugnen och ugnsstek i 8 timmar.

5

Låt köttet svalna något innan du tar fram det på en skärbräda och drar isär det med två gafflar. Köttet ska nu vara alldeles mört och trådigt!

6

Häll över den goda såsen som bildats och smaka av – behövs mer salt och svartpeppar?

Recept och

Bild:

Linnea Swärd