Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 70 g | Machesallat | |
| 200 g | Vanliga Tomater | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Fyllning | ||
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 200 g | Fetaost | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 dl | Standardmjölk | |
| 250 g | Cottage cheese Naturell | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 450 g | Fryst Bladspenat | |
| 3 st | Ägg | |
| Pajdeg | ||
| 125 g | Smör | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 3 msk | Vatten | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna i lite olja. Tillsätt spenaten och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll över spenatblandningen i en bunke och blanda med smulad fetaost, keso, salt och nymald svartpeppar. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong i en bunke.
Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugn ca 40 min.
Sallad: Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal: 777, Fett: 53 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 39 g
Bild:
Nurlan Emir

291,54 kr /kg

73,90 kr /kg

62,78 kr /kg

159,67 kr /kg

19,67 kr /kg

13,97 kr /l

29,95 kr

61,11 kr /kg

4,20 kr /st

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

187,80 kr /l

34,50 kr

3,99 kr /l

217,27 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg