Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig pasta med räkor och dill
Mari Bergman

Krämig pasta med räkor och dill

20 minEnkelt
207,25 kr
4 portioner27,04 kr per portion
En lättlagad och ljuvligt god pasta med räkor, dill och citron. Lika gott till vardag som till helg!

1 krmSalt Fint
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlVatten
1 mskSmör
0,5 stCitron
0,5 stDill - färsk
1 mskFiskfond
1 krmSvartpeppar Malen
400 gFarfalle
125 gGrönkål
240 gHandskalade Räkor
1 stGul lök
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i smör på låg värme. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt creme fraiche, fiskfond och vatten från den kokande pastan. Låt såsen sjuda i 2 min.

3

Finhacka dill och riv citronskal. Sila av räkorna.

4

Sila av pastavattnet och blanda samman med sås, dill, citronskal och räkor. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Näringsvärde: 548 kcal, 27 g protein, 20 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir