Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 dl | Yoghurt Naturell | |
0,5 dl | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Pistagenötter | |
2 dl | Bulgur | |
1 st | Granatäpple | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Ketjap | |
1 st | Köttbuljong | |
200 g | Krossade Tomater | |
1 st | Kanel Hel | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 kg | Lammrostbiff | |
1,5 st | Gul lök | |
5 st | Kardemummakärnor | |
1 tsk | Kanel Malen | |
6 g | Aprikoser Torkade | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 tsk | Curry | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Koriander - färsk | |
2 st | Salladslök |
Häll olja i din Autocook. Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili. Lägg ner i Autocooken tillsammans med lammkött, riven ingefära, och kryddor. Behåll locket öppet. Tryck på ”Stew”, ”long”, ”start”.
Efter 3 minuter tillsätt krossade tomater, vatten, ketjap manis, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar. Stäng locket. Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan. Smaka av med kryddor och servera med yoghurt, hackad koriander, pistagenötter, limeklyftor och bulgur toppat med granatäppelkärnor.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel