Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Svampgryta | ||
| 2,5 tsk | Sambal Oelek | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 280 g | Portabellosvamp | |
| 300 g | Pak choi | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 2 tsk | Sirap Agave | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 380 g | Svarta Bönor | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 250 g | Färska champinjoner | |
| Tillbehör | ||
| 400 g | Basmatiris | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Svampgryta: Skär champinjoner och portabello i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök.
Hetta upp en stor stekpanna/gryta och bryn svampen i olja så att den vätskas ur. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt grytan puttra i ca 5 min.
Skölj och skär pak choi i stora strimlor. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.
Tillsätt pak choi och bönor i grytan och smaka av med salt och peppar.
Servera svampgrytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 628 kcal, 18 g protein, 29 g fett, 69 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

179,75 kr /kg

135,54 kr /kg

123,80 kr /kg

51,80 kr /l

119,90 kr /kg

63,04 kr /kg

19,67 kr /kg

71,80 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

296,67 kr /l

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

59,95 kr