Gå vidare till huvudinnehåll
Lax i röd currysås
Mari Bergman

Lax i röd currysås

20 minEnkelt
355,70 kr
4 portioner 74,25 kr per portion
Lättlagad lax i kokosmjölk med currypasta. Servera med ris och sojabönor. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSalt
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskJapansk soja
1 krmSvartpeppar
2 dlBasmatiris
1 mskRapsolja
Köp hem
600 gFärsk laxfilé
400 gEdamamebönor
1,5 mskRöd Currypasta
1 mskFärsk ingefära
400 mlKokosmjölk
Instruktioner
1

Tärna laxen och koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs ingefära, vitlök och currypasta under omröring i 1 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt såsen puttra på svag värme i 5 min.

3

Lägg ner laxkuberna i såsen och låt laxen sjuda i ca 5-7 min.

4

Koka upp vatten till edamamebönorna. Koka bönorna i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål. Tillsätt lite salt.

5

Servera laxen med kokt ris och edamamebönor vid sidan av.