Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Chipotlemajonnäs | ||
| 0,5 dl | Chipotlepasta | |
| 1,5 dl | Vegansk majonnäs | |
| Fejkon | ||
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 tsk | Liquid smoke | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 250 g | Tofu | |
| 0,5 tsk | Sirap Ljus | |
| Burgare | ||
| 1 dl | BBQ-Sås | |
| 1 st | Gul lök | |
| 100 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
| 4 st | Veg. Hamburgare | |
| 2 st | Hamburgerbröd | |
| 50 g | Inlagd gurka | |
Fejkon: Hyvla eller skiva tofun tunt.
Värm upp en stekpanna med olja och lägg ned tofuskivorna.
Häll över soja, sirap och liquid smoke och låt det steka in i tofun tills vätskan dunstat och tofun blivit knaprig. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg åt sidan.
Skala och skiva löken och stek den på medelvärme i oljan från fejkonet, tills den blivit rostad (passa så att den inte bränns).
Chipotlemajjo: blanda majonnäs med chipotlepasta, ställ kallt tills burgaren är klar.
Stek burgarna enligt instruktion på paketen. Sätt på varsin skiva ost (Mjölkfritt pålägg/matlagning) på burgarna och häll ned en matsked vatten i stekpannan. Lägg på ett lock och låt ånga tills osten smält.
Sätt burgarna åt sidan och rosta sedan bröden.
Bygg burgarna med mycket chipotlemajonnäs i botten, sedan fyra-fem skivor inlagd gurka och sedan dubbla hamburgare på varandra. Toppa med BBQ-sås och sist med fejkon och rostad lök. Servera genast, med mycket servetter! Så klart funkar de lika fint att servera enkla som dubbla.

279,50 kr /kg

98,48 kr /kg

271,77 kr /l

76,25 kr /kg

27,93 kr /kg

39,95 kr

19,67 kr /kg

134,88 kr /kg

163,75 kr /kg

127,50 kr /kg

110,42 kr /kg

40,56 kr /l

296,67 kr /l