Gå vidare till huvudinnehåll
Fisk med thaidressing och nudelsallad
Mia Troberg

Fisk med thaidressing och nudelsallad

45 minEnkelt
470,65 kr
4 portioner 57,53 kr per portion
Fräsch och hälsosam maträtt som gör de nya vanorna till ett smakligt nöje. Rekvisita: Duka. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
400 gTorskfilé Fryst
65 gCitron, (0,5 st)
2 krmFlingsalt
Nudelsallad
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskFisksås - Asiatisk
100 gSalladsmix
1 stRöd Paprika
1 tskSesamolja
200 gVanliga Tomater
0,5 stKoriander - färsk
4 mskJordnötter Rostade/Saltade
100 gBöngroddar
0,5 stGurka
50 gSalladslök
100 gGlasnudlar
1 stLime
75 gVanliga morötter
Thaidressing
20 gFärsk ingefära
0,5 stKoriander - färsk
2 mskSesamolja
1,5 stLime
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskHonung Flytande
1 tskFisksås - Asiatisk
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Blanda ihop alla ingredienser till thaidressingen och låt stå. Koka nudlarna och skölj av i kallt vatten. Låt rinna av. Finstrimla morot, lök och sallad. Skär tomat, gurka och paprika i bitar. Blanda nudlar med grönsaker och resten av ingredienserna. Smaka av.

2

Gnid in fisken med salt, peppar och citron. Stek snabbt i olja någon minut per sida. Lägg nudelsallad på fat och fisken ovanpå. Häll över dressingen på fisken.

Näringsvärde: Kcal: 421,1, Protein: 28,5 gram, Fett: 17,7 gram, Kolhydrater: 34,9 gram