Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Picklad rödlök | ||
| 1 st | Rödlök | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 msk | Vatten | |
| 0,5 st | Lime | |
| Tillbehör | ||
| 185 g | Tacochips | |
| 30 g | Salladsmix | |
| Pulled lax | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Vatten | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 300 g | Färsk laxfilé | |
| 3 msk | Japansk soja | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 2 msk | Olivolja | |
| Tropisk salsa | ||
| 2 st | Salladslök | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 1 st | Avokado | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Passionsfrukt | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering.
Pulled lax: Blanda soja, olivolja, honung, spiskummin, paprikapulver och vatten i en skål. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i marinaden.
Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 minuter.
Tropisk salsa: Tärna avokado och skölj och finstrimla salladslök. Lägg i en skål. Tillsätt passionsfrukt, sköljd och hackad mynta, limeskal- och saft samt olivolja. Vänd runt salsan så att alla smaker blandas. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochips och sallad.
Näringsvärde: 708 kcal. 35 g protein, 42 g fett, 44 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson

30,00 kr /kg

52,66 kr /kg

79,89 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

278,00 kr /kg

95,60 kr /kg

269,50 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

248,61 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

30,50 kr

31,95 kr

296,67 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

37,95 kr

34,50 kr