Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med bläckfisk

Pasta med bläckfisk

30 minEnkelt
357,00 kr
4 portioner 58,45 kr per portion
Pasta med bläckfisk

40 gOlivolja
1 stCitron
200 gGul lök
400 gFettuccini Färsk
300 gKrossade Tomater
300 gBläckfisk Fryst
1 dlMatlagningsvin Vitt
180 gBaguette
20 gRiven Parmesanost
2 klyftaVitlök
160 gSalladsmix
1 dlPersilja
Instruktioner
1

Koka pastan al dente. Hetta upp hälften av olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Låt hackad lök och bläckfisk fräsa ett par minuter. Tillsätt tomatkross och vittvin, låt koka 5-10 minuter. Pressa i vitlöken, smaka av med lite salt och peppar. Häll bläckfiskringarna över pastan. Ringla över resten av olivoljan, strö på parmesanost, basilika och persilja. Servera med blandade salladssorter, citron och en bit bröd.