Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
400 g | Polenta | |
1 krm | Salt | |
Kyckling | ||
1 st | Rödlök | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
4 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
390 g | Finkrossade Tomater Basilika | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Salt | |
Sallad | ||
0,5 st | Paprika | |
90 g | Romansallat | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger |
Förberedelse: Tina kycklingbenen. Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Lägg de tinade kycklingbenen i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Blanda ihop vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, salt, olja, honung och balsamvinäger i en liten skål. Gnid in kycklingbenen med kryddblandningen. Skala och skär löken i klyftor och lägg i formen. Tillsätt krossade tomater över kyckling och lök och sätt in i ugnen ca 40 min.
Sallad: Skölj och strimla sallad och paprika och lägg i en skål. Värm haricots vertsen i en kastrull med varmt vatten ca 30 sek. Spola dem sedan kalla och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och valfri vinäger och strö över lite salt efter smak.
Tillbehör: Tillred 4 portioner polenta enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olja och salt efter smak. Polentan stelnar snabbt så se till att göra den strax innan servering så att du får en god och krämig polenta. Servera tillsammans med ugnsgrillad kyckling och sallad.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 488 kcal. 33 g protein, 18 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krossade Tomater Örter Garant
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko