Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 st | Blomkål Färsk | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 500 g | Laxfilé | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Jasminris | |
| Dressing | ||
| 2 tsk | Ättika | |
| 2 tsk | Sesamolja | |
| 4 msk | Japansk soja | |
| 1 tsk | Sesamfrö | |
| 4 msk | Sirap Ljus | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande.
Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan.
Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över.
Servera med nykokt ris.
Näringsvärde: Kcal: 615 Fett: 23 g Protein: 34 g Kolhydrater: 68 g
Bild:
Linnea Swärd

48,09 kr /kg

21,95 kr /st

70,19 kr /kg

184,88 kr /kg

246,33 kr /l

972,37 kr /kg

27,93 kr /kg

238,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

40,56 kr /l

38,50 kr /kg

20,50 kr /l

296,67 kr /l