Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajdeg | ||
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 100 g | Smör | |
| 2 msk | Vatten | |
| Tacofärs | ||
| 1 st | Gul lök | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 dl | Vatten | |
| Kryddmix | ||
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 2 tsk | Spiskummin | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 1,5 tsk | Torkad oregano | |
| 2 tsk | Paprikakrydda | |
| Topping | ||
| 150 g | Riven Gratängost | |
| 200 g | Kvisttomater | |
| 2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
| Sallad | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 1 msk | Vinäger | |
| 1 st | Gul Paprika | |
| 0,5 st | Gurka | |
Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den helt genomstekt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.
Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.
Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.
Näringsvärde: 679 KCAL 26 G PROTEIN 37 G FETT 51 G KOLHYDRATER
Bild:
Sanna Livijn Wexell

19,67 kr /kg

76,50 kr

170,00 kr /kg

109,90 kr /kg

117,50 kr /l

45,66 kr /kg

75,90 kr /l

57,92 kr /kg

62,78 kr /kg

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

1 355,36 kr /kg

924,24 kr /kg

29,17 kr /kg

22,50 kr /kg

6 990,00 kr /kg

863,51 kr /kg