Räksallad med avokado, grapefrukt & kokt ägg
Mari Bergman

Räksallad med avokado, grapefrukt & kokt ägg

20 minEnkelt
250,55 kr
4 portioner18,08 kr per portion
Härlig och nyttig avokadosallad med räkor och ägg. Om du vill ha din sallad lite matigare kan du koka lite pasta eller bulgur till. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Dressing
2 mskOlivolja
0,5 stCitron
1 mskHonung Flytande
1 tskChilipeppar Röd
1 tskFlingsalt
Sallad
0,5 stBlomkål Färsk
0,5 stRödlök
0,5 stIsbergssallat
400 gFrysta räkor
3 stÄgg
2 stAvokado
1 stGrapefrukt
Instruktioner
1

Ägg: Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis.

2

Dressing: Skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda ihop chili, skal- och citronsaft , olivolja, honung och salt i en lite större skål. Tillsätt de tinade räkorna och blanda om.

3

Sallad: Skölj och skär salladen i grova bitar. Skölj och skär blomkålen i tunna skivor så att det blir lite smul. Skala och finstrimla rödlöken och skär fina filéer av grapefrukten. Dela och kärna ur avokadon och skär dem i skivor.

4

Blanda ner sallad, lök och blomkål i skålen med räkorna och vänd om ordentligt. Lägg upp på ett fat och dekorera med grapefrukt, avokado och ägghalvor.

Näringsvärde: Kcal: 426, Fett: 26 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 15 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell