Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1,5 msk | Paprikakrydda | |
1 msk | Tomatpuré | |
4 dl | Vatten | |
4 msk | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 dl | Dill - färsk | |
10 g | Smör | |
400 g | Penne | |
160 g | Salladsmix | |
1 krm | Havssalt | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
30 g | Redning | |
1 st | Hönsbuljong |
Platta ut kycklingen i en plastpåse med en bred tung kniv eller en kastrull. Stek kycklingen färdig i smör, tag upp och håll varm. Bryn löken i stekfettet, tillsätt paprika pulver och tomatpure. Häll i vatten, buljongtärning och låt det småkoka i 5 minuter. Vispa i creme fraiche och lite redning(matlagningsmjöl). Se till att det inte blir för tjockt. Smaka av och sila såsen över köttet, strö på generöst med färsk hackad dill. Servera med nykokt färsk pasta, blandad sallad och en bit bröd.
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Havssalt Finmalet 200g Spicemaster