Gå vidare till huvudinnehåll
Den bästa vegetariska lasagnen
Hemmakock

Den bästa vegetariska lasagnen

45 minEnkelt
389,90 kr
6 portioner 39,08 kr per portion
Fantastisk vegetarisk lasagne som är lätt att anpassa efter det som finns hemma i kylen. Byt ut grönsaker mot det som finns i kyl/frys och gör extra mycket sås - den passar fint till spagetti eller makaroner. Fler lasagnerecept: Spenatlasagne med chèvre, Vegetarisk lasagne papadums

Sås
400 gKrossade Tomater
2 mskBasilika - fryst
2 stZucchini
2 stGul lök
0,5 tskStrösocker
2 tskSalt
2 klyftaVitlök
1 mskOlivolja
1 dlMatlagningsgrädde
0,5 tskSvartpeppar
2 stMorötter
1 stChilipeppar Röd
Tillbehör
65 gRuccolasallat
Fyllning
200 gFetaost
250 gLasagneplattor
200 gRiven Västerbottensost
250 gFryst Bladspenat
Instruktioner
1

Skala morötterna, skär dem i tunna, korta stavar. Skär zucchinin bitar (skivor + kvartar) Skala lök och vitlök, hacka. Finhacka chilin.

2

Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Puttra i 10 minuter. Tillsätt basilika.

3

Ta en ugnssäker form, bred ut ca 1/3 av såsen i botten. Fördela den tinade spenaten (krama ur vätskan) och smulad fetaost över såsen. Täck med ett lager lasagneplattor. Upprepa: ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Toppa med ett lager sås och riven ost.

4

Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Servera med ruccola.