Rotfruktssoppa med knäcke och hoummus
Mari Bergman

Rotfruktssoppa med knäcke och hoummus

30 minEnkelt
217,40 kr
4 portioner38,20 kr per portion
Njut av en god värmande soppa med härliga grönsaker. Till soppan serveras ett gott knäcke toppat med hoummus och rårivna morötter. För att göra rätten glutenfri, välj glutenfritt knäckebröd och buljong.

Hoummus
760 gKikärtor
1 krmSvartpeppar Malen
4 klyftaVitlök Vanlig
4 mskOlivolja
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
Topping
125 gSalladslök
100 gVitkål
75 gFärsk bladspenat
Tillbehör
320 gKnäckebröd
200 gMorötter
Soppa
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMat & Bak Smör
200 gVitkål
400 gMorötter
14 dlVatten
1 mskOlivolja
1 stGul lök
400 gPotatis
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskVitvinsvinäger
2 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Hoummus: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna med sitt skal i en liten form och ringla över lite olja. Rosta i ca 10-15 min.

2

Soppa: Skala och tärna potatis och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull under omrörning. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och buljong. Låt soppan småkoka under lock ca 20 min.

4

Topping: Strimla kål och salladslök och skölj spenaten.

5

Hoummus: Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna och lägg kikärtor, vitlök, olja och citronsaft i en bunke och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skala och riv morötterna och lägg i en skål.

7

Soppa: Smaka av soppan med salt och peppar och en klick smör. Toppa soppan med salladslök, vitkål och spenat. Servera med knäckebröd, hoummus och rårivna morötter.

Näringsvärde: 582 kcal, 16 g protein, 29 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell