Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pepparrotspotatis | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
700 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Salt | |
40 g | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
0,75 dl | Pepparrot Färsk | |
Citronsås | ||
1,5 msk | Citron | |
0,5 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
100 g | Smör | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Torsk | ||
600 g | Torskfilé | |
1 msk | Smör | |
1 l | Vatten | |
1 msk | Salt | |
Tillbehör | ||
100 g | Rädisor | |
140 g | Bacon Skivat | |
150 g | Sugarsnaps |
Torsk: Blanda salt med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 30 min.
Sätt ugnen på 125 grader. Torka av och stek torsken någon minut på ena sidan i smör i en varm panna. Ös smöret över fisken. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Pepparrotspotatis: Skala potatisen och koka den mjuk. Värm upp grädde (1-1,5 dl), mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot.
Citronsås: Bryn smöret tills det får en gyllene färg. Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret. Tillsätt finhackad gräslök, pressad citronsaft av en halv citron och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Strimla baconet och stek det i en varm panna utan fett.
Skölj och halvera sugar snapsen på längden. Skiva rädisorna tunt.
Servera torsken med pepparrotspotatis, citronsås, grönsaker och baconkrisp på toppen.
Näringsvärde: 950 kcal, 38 g protein, 73 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Frida Wismar
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria