Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Pannbiff | ||
| 1 dl | Vatten | |
| 0,5 dl | Ströbröd | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Ägg | |
| 500 g | Nötfärs | |
| Potatis | ||
| 1,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 0,5 tsk | Rosmarin - torkad | |
| 2 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Broccoli Fryst | |
| 4 msk | Rårörda Lingon | |
Sätt ugnen på 225 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och tillsätt olja, timjan, rosmarin och salt efter smak. Blanda om ordentligt och fördela potatisen på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Pannbiffar: Blanda ihop ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar i en stor bunke. Låt det svälla 5 min. Tillsätt färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 pannbiffar.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek pannbiffarna ca 3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Pannbiffar: Koka eller stek broccolibuketterna. Häll upp i en skål och tillsätt en nypa salt.
Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon.
Näringsvärde: 516 kcal 33 g protein, 22 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

4,20 kr /st

153,00 kr /kg

16,48 kr /kg

59,89 kr /kg

87,80 kr /kg

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

145,00 kr /kg

34,50 kr

33,95 kr

29,95 kr
